Provide students with the necessary elements for understanding the economic and financial management of wine businesses. Students will be able to analyze the budget items, and their indexes.
the business concept and its intended use
enterprise and production factors
the principles of economic management
the structure of the corporate assets
the composition of the financial statements
the balance sheet and the income statement
the economic and profitability balance ratios
break even point and wine business game
Reference books | |||||
Author | Title | Publisher | Year | ISBN | Note |
Angela Broglia Guiggi - Corrado Corsi - Giorgio Mion | Economia Aziendale | Giappichelli | 2009 | 978-8-834-89681-5 |
L'obiettivo dell'esame sarà quello di valutare le conoscenze dello studente in merito agli strumenti di gestione ed amministrazione di economia aziendale agraria e vitivinicola . L'esame sarà orale con domande riguardanti gli argomenti affrontati in aula ed esercitazioni di contabilità ed indici di bilancio. La valutazione sarà espressa in trentesimi. La modalità di esame sarà la medesima per gli studenti frequentanti e non frequentanti.
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